Wie is Ondeugende Spruit?

zaterdag 21 maart 2015

BYE BYE anonimiteit > HI moeder van!

Toen wij iets meer dan een jaar geleden van de stad naar een dorp verhuisde waar ik nauwelijks mensen kende was ik 'anoniem' in het dorp. Voor zover je uiteraard 'anoniem' kan zijn in een dorp. Soms kom je in een gesprek met een toevallige voorbijganger erachter dat zij precies weten in welk huis jij woont, terwijl jij in principe geeneens weet of je een gesprek bent met de burgemeester van het dorp of de plaatselijke dorpsgek.

Toch kom je bij het boodschappen doen in de plaatselijke supermarkt en bij het wandelen met de spruiten dezelfde personen tegen. Personen die je herkent van gezicht. Personen die ik in de voorbijgang een vriendelijke knik geef of soms zelfs een binnensmondse 'hallo'.


Van de week realiseerde ik mij opeens dat deze 'anonimiteit' tot het verleden gaat behoren. De reden? Onze oudste spruit gaat starten op de plaatselijke peuterspeelzaal.
Van de week zijn we op bezoek geweest om te zien of hij het leuk vind. Nou dat hij het leuk vind is geen twijfel over mogelijk. Zijn jas was nog niet uit en onze spruit stortte zich in de groep kinderen alsof dit de normaalste zaak van de wereld was. Geen vriendelijke knik of een binnensmondse 'hallo' (zoals zijn moeder) maar een spontaan welkom!

Mama was tijdens het bezoek totaal niet in beeld. Toen het na iets meer dan een uur tijd was om richting huis te gaan, had onze spruit hier andere gedachten over. Hij wrong zich in alle bochten met daarbij passende geluiden om maar te voorkomen dat ik hem mee nam. Mama nam, enigszins verhit door de worsteling met mijn spruit, afscheid van de leidsters en de andere kinderen. Verhit maar met een goed en trots gevoel, omdat hij zich zo goed had vermaakt en gedragen (op de kleine worsteling op het einde na)! Onze oudste spruit had zichzelf meer dan 100% gegeven!

Bij het naar huis lopen realiseerde ik mij dat wanneer onze spruit officieel start op de peuterspeelzaal de 'anonimiteit' verleden tijd moet zijn. Net zoals onze oudste spruit zal ik er 100% voor gaan.
Gesprekken met de andere papa's en mama's die hun spruiten komen halen en brengen. Geen knikje of een binnenmondse 'hallo', maar praatjes over het wel en wee van de kinderen, de gebeurtenissen van de dag! Vanaf die dag ben ik 'mama van'!

Groetjes 'Mama van'


LIKE & SHARE! 
Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten